پایداری و الگوهای ان در خانه های ایرانی
پایداری و الگوهای ان در خانه های ایرانی
گردآورندگان : ۱٫ دکتر امامیان فر ۲ . نرگس بنی نجاریان ۳٫ مجتبی خجسنه نیا
کنفرانس ملی شهرسازی، معماری، عمران و محیط زیست پایاشهر زمستان ۹۵
مقاله شامل فایل pdf میباشد، کد خرید ۱۱-۰۲ حجم دانلود ۵۰۶ کیلوبایت
پایداری و الگوهای ان در خانه های ایرانی.
استفاده از منابع طبیعی با هدف نیازهای کنونی بشر و همچنین نسل های اینده، مسئله ایی است که معماران را به توجه و رعایت اصول معماری و توسعه پایدار سوق میدهد. در این پژوهش به بررسی توسعه فناوری اقلیمی و انرژی طبیعی در معماری سنتی ایران و معماری ماصر پرداخته شده است.
بدین منظور در ابتدا به ضرورت توجه به معماری اقلیمی در معماری سنتی ایران و تاثیر ان اشاره خواهد شد..
کلید واژه ها: طراحی پایدار، خانه های ایرانی، معماری، طبیعت
پایداری و الگوهای ان در خانه های ایرانی
مقدمه. در جهت ایجاد محیطی پایدار و متناسب زندگی انسان، معماری سنتی ایران به اصول و روشهایی دست یافته است که نه تنها تخریب و ضایعه ایی را بر محیط تحمیل نمیکند بلکه فراتر از ان به عنوان عامل کمال بخشیدن به ماده نیز ایفای نفش میکند. بررسی ویژگیهای طراحی کالبدی معماری سنتی ایران و مصالح و روشهای اجرایی، نشان میدهد که در طراحی معماری، علاوه بر استفاده از پتانسیل های محیطی، از الودگی و تخریب محیط زیست نیز جلوگیری به عمل اورده و مصداق بارزی از معماران پایدار است.
گرمای طاقت فرسای تابستان در مناطق کویری ایران و عدم دسترسی راحت به منابع انرژی ناشی از سوختهای فسیلی در گذشته باعث شده است که انسلن به فکر تهویه طبیعی و خود بخودی ساختمانها بدون استفاده از انرژی های فسیلی بیفتد. امروزه به دلیل مصرف بی رویه سوختهای فسیلی و افزایش چشمگیر الودگی محیط زیست فکر بازسازی و احیا و برطرف نمودن معایب معماری سنتی معقول و منطقی به نظر میرسد.